Å gå på vannet i Vevelstad

En ny fergekai – nesten!

Denne lille kommunen ute på Helgelandskysten er ikke egentlig en øy, det bare føles slik (og den delen av kommunen jeg ikke besøker er øy). Fjellene innover er høye og uten veier. Den eneste veien inn og ut av kommunen som jeg greier å finne, er fergene på FV17 langs Helgelandskysten. Kjært barn har mange navn og jeg finner både: Nasjonal turistvei Helgelandskysten og Kystriksveien. Turistreklamen har flott natur å vise til, men denne dagen er slikt fraværende i virkeligheten.

Redningsbåt på ferge

Da jeg ankommer ferga mellom Brønnøy og Vevelstad, venter den faktisk noen minutter for å få meg ombord som sistemann. Deretter viser det seg å være «perfekt timing» til neste ferge – videre over til Alstadhaug kommune. Med tre timer til neste fergeavgang derfra, og skyer som varsler regn veldig snart, er valget enkelt. Bare såvidt en tur på kaia før vi kjører ombord på ferga igjen i Forvika. Turen i Vevelstad blir derfor omkring på ferga, mens den fortsatt kjører innen kommunen, i tillegg til strekningen jeg har kjørt langs den nevnte fylkesveien

Ikke noe voldsom fottur å snakke om men litt bevegelse blir det – og ganske typisk i denne delen av landet. Ferger er en del av dagliglivet. Utenom sesongen er det rolig ombord og de erfarne fergepassasjerene nyter bakalao som dagens rett mens vi seiler videre.

Kaffekopp

Det er fort gjort å bli kjent på båten og selv om det er dekk både foran og bak er det ingen andre som bruker tiden til å være ute.

Mens jeg har brukt tiden til tur på andre fergekaier (Os/Samnanger) ble det denne gangen lite på kaia og mest på ferga.

God tur i Vevelstad!

Ombord på ferge i Vevelstad, Helgeland

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen