Brønnøy – utsikten er upåklagelig

Bratt og nesten litt klatring – med tau til hjelp.

Turen i Brønnøy går nesten ute ved fergeleiet på Horn. Ei regnbyge på morgenen har blåst forbi og med mye sol og lite vind er Helgeland perfekt i noen timer.

Utsikt i Brønnøy

Turen til Mosaksla finner jeg i utgangspunktet på Ut.no og med startpunkt ved et grustak er det også å lett å finne parkering rett ved hovedveien.

Men i grustaket hopper jeg ut av bilen og gir meg i kast oppover en liten grusvei. Etter femti meter melder imidlertid tvilen seg og vegen går over i en liten sti absolutt uten merking så vidt jeg kan se. Fjellsida er bratt og det frister ikke å klatre oppover uten må og mening. Jeg rusler derfor ned igjen og finner snart merkingen til Fjelltrimmen og Mosaksla.

Litt lenger bortover hovedveien tar stien opp. Den ser lite brukt ut i starten men det skyldes sannsynligvis bare at gresset har vokst intenst på vårdager med veksling mellom sol og regn.

Å finne fram til den ordentlige merkede stien viser seg å være lurt.

Det er bratt og stien er på et lite stykke nesten som ei klatrerute. Men her er både veldig godt merket og et par steder satt opp hjelpetau til å dra seg opp.

Hjelpetauene er gode å ha noen steder oppover – og ned igjen!

Det første stykket går innimellom trærne, men det tar ikke mange minuttene før utsikten folder seg ut. Havet med Vegaøyene, fjellet bak med markerte topper og i mellom en stripe med jordbruksland og grønn skog.

Ferga må rekkes.

Med en ferge å rekke, snur jeg før jeg kommer helt til Mosaksla der toppen er 526 moh. Gjerdalsaksla ser det ut til å hete og jeg snur på noe som er en slags markert topp. Sannsynligvis omkring 300 moh og siden turen starter rett ved havnivå og jeg ikke har gått bortover, har stigningene vært bratt.

Turen krever nesten enda mer fokus på returen. Litt glatt på steinene, men denne dagen er det ganske tørt og fint.

Nydelig tur med fantastisk utsikt og bra trening!

Fjellvann i Brønnøy
Et lite vann høyt oppe på «aksla»

God tur i Brønnøy!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen