Egen kaffe på tur i Sømna

Men vakre steder å drikke den på finnes!

Kaffekopp

Turen går ved Berg i Sømna og det er grei parkering rett ved hovedveien. Rett over den lille broa ligger som så mange andre ster, en gapahuk. Mer spesielt er det at rund omkring står noen spesielle statuer. Jeg finner ingen forklaring eller tekst om disse så det er vel ganske enkelt «kunst». Uansett står de helt stille og gjør ingen skade. Den ene mannen har en fisk i armene og den andre som står lenger bak mellom noen bjørker har en slags hatt på hodet. Damen er dessverre mer slitt og ikke så godt vedlikeholdt. Gapahuken har et godt bord utenfor og plass til kaffedrikking!

Gapahuk i Sømna

Sørover på vestsiden av elva eller er det fjorden (?) går det en grusvei som ser ut til å være laget som turvei. Den følger strandakanten, men etter kartet å dømme er det ingen naturlig runde å ta her. Jeg snuer derfor etter en stund og tar heller den lille strandpromenaden på østsiden av elva og ut på brygga. Utsikten er vakker utover fjorden og Helgeland er på sitt beste denne formiddagen i slutten av mai.

Utsikt i Sømna

Med egen kaffe i gammel Statoilkopp har jeg kaffe til flere stopp for å nyte utsikten og været. Men den nye CirkleK stasjonen like ved kunne sikkert gitt nybrygd kaffe til turen også.

Det må nevnes at Sømna også har noen høye fjell og bratte bakker som kan bestiges. Det er sikkert også fine turer. Men en rolig kaffemorgenrusletur er ikke å forakte.

God tur i Sømna!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen