Kunst i solnedgang i Fauske

Skulpturlandskap Nordland her også.

Det er sent på kvelden når jeg kommer østover fra Bodø. Men på en fin sommerkveld gjør det ikke noe om natta nærmer seg. Også i Fauske finner jeg en kunstinstallasjon gjennom Skulpturlandskap Nordland. Her i Fauske er det Per Barcley som har stått for utformingen.

Skulptur i Fauske

Skupturen heter «uten tittel»….. I følge informasjonen består den av tre elementer: ett 250 år gammelt båthus der museet oppbevarer gamle ting og to steiner i Fauske-marmor. Marmorplatene ligger oppå noe metallgreier (visstnok aluminium).

Jeg forstår sikkert ikke hverken symbolikk eller meningen med kunsten, men for meg ser det ut som store krabber som er på vei opp på land.

De skinner uansett vakkert i lyset fra den lave sola. Jeg går inn på museumsområdet og også en runde i den andre retningen.

Spiseplass i solnedgang i Fauske

Det er stille og rolig en tidlig sommerkveld. Bjørkene er knallgrønne og solen lyser også bak den vakkert beliggende spiseplassen. Inne langs land ser jeg flere marmorblokker, men jeg forstår ikke om de bare er «gjenglemt» eller tilhører kunsten.

Det har forsåvidt ingen betydning. Fauske er vakkert denne kvelden og jeg nyter tilværelsen i Nordland denne kvelden.

God tur i Fauske!

Båthus

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen