Bodø – måkene på vakt ved Saltstraumen

Saltstraumen på begge sider

Det vil si jeg ser på Saltstraumen fra begge sider av brua. Det er noen timer til høydepunktet på strømmen, men jeg orker ikke å vente så lenge. Det begynner å bli seint på kvelden og selv om det klarner opp etter en regnfull dag, er jeg for kald og våt til å vente lenge. Det er riktignok fine benker helt nede ved selve straumen og hadde jeg hatt varm kaffe på termosen så hadde noen timers venting vært mer fristende.

Benk ved Saltstraumen i Bodø

Mange turstier

Det er turstier både på nordsiden (mot Bodø by) og sørsiden av broa. Dessuten er det mulig å gå over den. Dermed er det ikke noe problem å få til en fin tur. Selve sundet er 150 meter bredt og vannet kan få en fart på 140 k/time mens det raser innover eller utover.

Det er noen fiskere å se, både i småbåter ute i fjorden og på land. Oppslag forteller at over 50 personer har druknet de senere årene (dvs i «nyere tid»). Litt forsiktighet er det derfor lurt å vise i disse omgivelsene.

Utsikt fra broa over saltstraumen i Bodø

Fra broa er det flott utsikt, både ned på selve straumen, på holmen som ligger rett under og innover og utover fjorden. Måkene koser seg også her, både på broa og på holmen under.

Under broa på nordsiden er det fint å gå helt ut til straumen, der det står fiskere. Det er et lite tjern og litt forskjellig å se på.

God tur i Bodø!

Under broa ved saltstraumen

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen