Beiarn – Granitt og traktorer

Sniktitt inn i Beiarn

Jeg har litt følelsen av å snike meg inn i Beiarn. Ikke fordi det på noen måte er ulovlig, men jeg finner en bakvei som såvidt tar meg innenfor kommunegrensa. Beiarn er en geografisk stor kommune med mye skog og fjell. Hovedveiene synes å gå inni kommunene fra E6 mot øst, mens jeg er på kystveien gjennom Helgeland på vei mot Bodø.

Evjen i Beiarn

I det nordvestre hjørnet av kommunen er det en liten vei som svinger ut av Gildeskål og inn i Beiarn. Og av alle ting på ei øy. Det passer fint å utforske.Øya danner ei slags «bakevje» der den ligger i den smale fjorden. Evja og Evjen er navn som går igjen på både veier og steder her.

Etter en dag med mye regn på Nordlandskysten, glir skyene litt fra hverandre og sola kommer såvidt fram. Fjell, sjø og fosser kommer til syne i noen korte glimt og gjør turen til en god og relativt tørr opplevelse. Jeg parkerer langs veien så snart je er innenfor kommunegrensa og fortsetter videre til fots.

Gamle traktorer

På veien gjennom kulturlandskapet kommer jeg forbi en gård med to traktorer som vekker gamle minner. En liten Gråtass og en «nyere» Massey Ferguson.

To traktorer

Granitt

Granittplater ved Evjen


Veien jeg følger innover og ut på den lille øya slutter ved et granittverk. Evjen Granitt har hauger med vakker stein liggende. Det er stille denne sene junikvelden, men det er mulig å se både der stein tidligere er hentet ut og ikke minst de vakre granittplatene.

Vakker granitt i Beiarn

God tur i Beiarn!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen