Under angrep i Meløy

Jeg venter på ferga og blir en trussel for fuglene

Det blir en av de skumleste turene på ferden. Jeg kjenner i korte øyeblikk hårene reise seg i nakken når den lille, men hissige fuglen går til angrep – på meg!

Tanken er å bruke ventetida ved Ågskardet til en liten gåtur. Stedet er ikke akkurat noe stort tettsted. På en mer eller mindre sikker kilde finner jeg følgende info: «Ågskaret er ei bygd på sørsiden av Skarsfjorden i Meløy kommune i Nordland fylke. Innbyggertallet for 2007 var 134 personer. Stedet ligger ved fylkesvei 17, med fergeforbindelse til Forøy og resten av Meløy kommune. Bygda strekker seg videre til kommunegrensen mot Rødøy kommune i sør».

Det regner, men bare lett og jeg har god tid til neste ferge kommer inn.

Andre turer på fergekaier:

Jeg planlegger å følge en liten vei som går langs strandkanten bortover og det går bra et stykke. Her er det god utsikt mot fjorden og jeg vil se ferga lenge før den kommer inn.

Plutselig kommer en rasende fugl i høy fart rett mot meg. Jeg bøyer meg ned i siste øyeblikk og den farer forbi. Det gir frysninger et kort øyeblikk, selv om den er liten. Selvfølgelig forstår jeg at den har egg eller unger som ligger et sted på stranden, men jeg forsøker likevel å snike meg videre uten å forstyrre. Det går ikke mange minuttene før det kommer et nytt angrep.

Etterhvert lærer jeg knepet med å dukke raskt og fortsette å forsøke å ta bilder. Det blir mange foto med hav og himmel og grønt uten den raske fuglen. Men etter endel runder, lar jeg den få viljen sin og tusler tilbake til utgangspunktet.

Det er en grei benk, med fin utsikt på kaia, men dessverre er den våt og i småregnet frister en tørr bil mer.

Benk med utsikt i Meløy

God tur i Meløy!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen