Bardu – kirkegårdsvandring

Fra den nye til den gamle kirkegården i Bardu

Den historiske kirkegårde i BArdu

Tilfedighetene leder meg til en spesiell liten tur i Bardu kommune. Riktignok er dagen flott og mye ligger tilrette for en langtur i en vidstrakt kommune med gode skiløyper, nasjonalparker og store fjellområder.  Men overgangene mellom vinter og sommer, gjør utvalget noe mer begrenset. Alt over ca 300 meter over havet er enda dekket med snø en tidlig junidag. Og ønsket om å rekke fram til venner lenger nord, gjør at turen ikke kan bli så lang.

Vakker utsikt i BArdu

Kirkegård framfor Polar Zoo

Jeg kjører innom Polar Zoo da det er merket fra hovedveien. Der er det knapt et menneske å se og prisen for en times rundtur virker relativt høy. Langs veien får jeg istedet se et litt beskjedent skilt til den historiske kirkegården. Og ikke langt unna ligger den «nye» kirkegården. Kirker har gjerne det til felles at det finnes parkeringsplasser!

Vandringen blir derfor mellom den mer moderne og den historiske kirkegården. Tilfeldig valgt som «tema» i Bardu. Stien går over et nysådd jorde og det føles ikke egentlig helt greit å gå der. Men med traktorspor og skilting, tar jeg turen over mot haugen inne i skogkanten. Her viser det seg å være en idyllisk og rolig liten kirkegård. Med den vakre utsikten, blå himmel og hvite fjell, er det et flott sted for en liten «tenkepause».

Jeg har kjørt gjennom Bardu før og kommer sikkert tilbake. Neste gang blir det en lengre tur,  men en så solrik dag er ingen garanti for å oppleve på nytt.

Salandsdalen kapell
Turen starter ved Salangsdalen kirkegård

God tur i Bardu!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen