Bardufoss i Målselv er ikke bare for forsvaret

Ta deg en ”skitur” i Målselv, uansett årstid.

Bardufoss i Målselv kommune har gode forhold for skiturer. Skiløypene er mange og de kan brukes også på en av sommerens varmeste dager. Snøen er fraværende i løypene, men i fjellene mot vest er det fortsatt noen snøflekker.

Andsvatnet i Målselv

For mange er Bardufoss og Heggelia mest kjent som stedet for tøffe øvelser og lange vintre. På en varm sommerdag for oss som ikke er under kommando fra forsvaret, er Målselv et fint turområde.

Fra forsvarsanleggene i Heggelia satser vi på å finne en sti. Turen skjer uten særlig planlegging og der vi rusler ut av byggefeltet antar vi bare at det må være noen stier et sted. Ei hyggelig dame vet råd. Hun slipper oss inn i hagen sin og viser oss den lille stien oppover bak huset. Siden dere bare er to er det greit å gå her, men hele kompanier vil jeg ikke slippe gjennom hagen, smiler hun.

Visdomsord til oppmuntring i lysløypa
Visdomsord til oppmuntring i lysløypa

Snart står vi i lysløypa og følger denne nordvestover. Grusveien går snart over i asfalt og tydelig rulleskiløyper på kryss og tvers i området omkring stadionanlegget. En 3,3 kilometers løype for rulleski ble åpnet i Bardufoss langrennsanlegg i 2015.

Arena Bardufoss?

Hvorvidt dette tilhører Arena Bardufoss er litt uklart for oss. Vi mangler en lokalkjent å spørre. På den varme sommerdagen er det ingen som hverken går på ski eller løper. Vår tur går videre oppover på litt tilfeldige skiløypetraseer og navnet er helt uvesentlig.

Vi skimter en vann og finner snart en sti ned til Andsvatnet. Idyllen er komplett med vann og skog og fjell.

Med sol og lys er det ikke vanskelig å finne veien tilbake gjennom løypenettet. Mulighetene for både korte og lange turer er stor. Skiløypene går videre sørover til Setermoen og selvfølgelig kan man gå nesten overalt på sommerføre også. Men holder du deg i skiløype-veiene har du både letter stier å gå på og før eller siden kommer du tilbake til utgangspunktet.

God tur i Målselv!

Andre turer i nabokommuner:

Målselv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen