Frådende elv under liten bro i Storfjord

Bru med sving i Steindalen.

Brua svinger lett på seg og vannet fosser under. Men den er ikke høy og relativt stabil. Ikke så veldig skummel hvis jeg konsentrerer meg, men nok til at det blir en liten «kick» denne dagen.

Bru i Storfjord

Ved Lyngenfjorden ligger selvfølgelig Lyngen kommune, men også Storfjord kommune.

Jeg finner en merking til Lyngsalpene og kjører av hovedveien mot Lyngseidet der. En god parkeringsplass med turskilt dukker opp.

Stien følger elva oppover. Med varme og snøsmelting i fjellet er den kanskje noe større enn vanlig. Lysløype som også følger stien krysser elva og det vitner om at vinteren er kald slik at elva fryser.

Jeg følger stien oppover langs elva. Hele området er godt tilrettelagt. Riktignok er stien kun framkommelig som gående, men det er natursti-plakater og informasjonsskilt av ulike slag. Både samiske og norske stedsnavn på rasteplassene og forklaringene. Ei postkasse dukker også opp og litt googling i ettertid gjør at jeg lurer på om den tilhøre Telltur-opplegget, men det hefter noe usikkerhet omkring dette.

Det er mulig å gå tilbake på den andre siden av elva, eller ta en av de mange alternative stimuligheter både i dalen og innover fjellet. Her kan man følge dalen til Steindalsbreen og Steindalshytta. Ca 6 km en vei inn til breen fra parkeringsplassen i følge skiltingen.

Utsikt Storfjord

God tur i Storfjord!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen