Tromsø: Kan knapt bli vakrere

Sol og sommer og fjord og fjell i Tromsø

En nydelig sommerdag i Tromsø, uten skyer på himmelen. Solen skinner selv om den ikke varmer så veldig mye i slutten av august. Byen om området viser seg fra sin beste side og utsikten er formidabel. Å ta turen opp bratte bakker eller slappe av i taubanen er valget i Tromsø. Ekstra trim eller krefter igjen når du ankommer Fjellstua.

Utsikt over Tromsø by

Min tur starter ved hotellet i sentrum og på vei over brua kommer utsikten mot fjorden og fjellene. Og selvfølgelig Ishavskatedralen. Den er kanskje ikke fullt så stor og imponerende som jeg hadde ventet, men absolutt et foto verd. Over i Tromsdalen tar jeg noen tilfeldig gater oppover og kommer inn på merkingen mot fjellet (fra Fjellveien logisk nok).

Fjellhytta i Tromsø

Jeg velger stien siden jeg gjerne vil ha trim og ikke gidder å vente på fjellheisen. Rett ovenfor de siste husene deler stien seg i en ”rett-opp” variant og en litt lenger variant som er merket med ”via Juvet”. Jeg håper på en eller annen severdighet ved ”Juvet” og tar den lengste stien. Fordelen er at den er litt mindre bratt, men også denne stiger jevnt oppover og noe severdighet kommer jeg ikke egentlig til. Imidlertid blir utsikten stadig bedre.

Utsikt over fjordene utenfor Tromsø

Utsikten ved Fjellstua

Ved Fjellstua er det muligheter for både mat, drikke og hvil. Her er du oppe over skoggrensa og innover fjellet er stien noe slakere. Turen videre til Fløia tar en halvtimes tid og utsikten til fjell og fjord og by kan knapt bli mer spektakulær. Stien er som en vanlig T-merket fjellsti. Lett å følge, men ikke tilgjengelig med barnevogn og slikt. Ønsker du en lang tur, gjerne flere dager, er det bare å fortsette innover.

De fleste dager i året, er det sannsynligvis lurt å være forberedt på all slags vær her oppe og jeg antar at jeg er spesielt heldig med været denne dagen. På vei ned tar jeg den korte varianten mellom Fjellstua og byen og følger de nye steintrappene som er laget på denne stien.

Tromsdalen


Heis opp, heis ned eller heis både opp og ned er variantene, i tillegg til ulike stier som både går lengre innover og lager slakere omveier.

God tur i Tromsø!

Andre turer i nabokommuner:

Varder i småstein i Tromsø
Steintrappa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen