Midnattsolen skinner i Balsfjord

En magisk natt på fjellet i Balsjord

Hvite fjell og blått hav i midnattsolen

Balsfjord kommune ligger mellom Målselv og Tromsø når man kjører E6 nordover gjennom Troms. For en «søring» er det umulig å la en vakker juninatt kastes bort med søvn. Spesielt med et tidlig morgenfly fra Tromsø sørover mot overskyet regnvær. Det er tidlig juni og enda endel snø igjen på toppene, men det gjør utsikten desto mer spektakulær.

Sametelt i midnattsol er eksotisk, men sannsynligvis er det mer et sted for å stoppe turister på vei nordover enn et sted for dagens samer. Utenfor sover trailersjåførene i sine «hytter» og stillheten råder rett over midnatt. Solen er på sitt laveste og gir en nydelig skinn over sjø og fjell.

Midnattsol i Balsfjord

Jeg rusler innover en sti og langs et lite vann. Solen gir nok lys over Balsfjord til å ferdes ute der den snur like over fjellene. I slike omgivelser blir ikke trimmen det viktigste. Naturen og stillheten på fjellet – med bare en sjelden bil som suser forbi på E6 – gir en perfekt liten vandring.

Jeg sniker meg inn i samelandsbyen (eller hva det heter). Teltene er stengt på denne tiden og kanskje sover noen sin uskyldige søvn der inne….eller kanskje ikke.

God tur i Balsfjord!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen