Grong – Lade-stopp-tur

Når Tesla’n trenger ny energi

En reise gjennom halve Norge i elbil, krever noen ladepauser – og plutselig er jeg på ladestopp i Grong. Bilen trenger ny energi . og et lite påfyll er bra også på mennesker. Litt under en time for at bilen skal få nok til å komme langt sørover i neste omgang, er nok til at beina kan få ny energi gjennom å beveges.

Solnedgang i vinduer
Solnedgang i vinduene

Rusleturen i Grong blir en litt tilfeldig runde, uten det minste planlegging. En kombinasjon av å se litt av byen og få nok bevegelse i kroppen til å holde ut like lenge som en nyladet Tesla. Grong er ikke så stort og heldigvis med en liten topp som gir litt utsikt og oversikt.

Idrettsplass, noen butikker og en folkehøgskole.  Namdal folkehøgskole blir det kulturmessige høydepunktet. Den gamle stilen er sjarmerende og gir et trivelig inntrykk i solnedgangen. Litt utsikt er det også oppe ved folkehøgskolen så turen opp bakken er verd noen kalorier.

Folkehøgskole i Grong
Folkehøgskolen ligger fint til med utsikt over Grong

Ellers er det stille i Grong en høstkveld rett før sola går ned. En vakker dag er slutt og sola speiler seg i glassvinduene, men menneskene har tydeligvis trekt innendørs.

Det finnes helt sikkert finere turer i Namdalen og kanskje kommer jeg tilbake for å prøve noen av dem. Denne gangen ble det en rusletur i sentrum og ny energi til å fortsette kjøreturen sørover.

God tur i Grong!

Nav og kommune i Grong.
Nav og kommunen – kan vare de største arbeidsgiverne i Grong?

Flere turer i Trøndelag:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen