Lærdal – demningen ved Eldrevatnet

Litt stengt forbudt, men demninger er interessant

Demningen ved Osen

Helt øst i Lærdal, nær grensa mot Buskerud, ligger Eldrevatnet. Ved Osen i nordenden av vannet går det sti opp til Høgeloftet, men dette er en lang og krevende tur. Tiden min strekker ikke til for en langtur denne dagen og jeg må i stedet nyte utsikten ved demningen og i nærområdet ved Osen. Det ser helt fint ut på kartet.

Sti i Lærdal

Det er godt med parkering ute ved hovedveien og både småveier og stier som kan følges langs vannkanten. Koselige småstier og grusveier. Noen steder å sette seg ned og nyte utsikten innover fjellet er det også. På en strålende og skyfri dag er det fristene nok å sitte stille og nyte utsikten over fjellet og vannet.

Utsikt Lærdal

Den varme sommeren jeg går her, er det lite vann etter en nedbørsfattig periode. Jeg kan derfor fint krysse elva under demningen uten bro.  Isen er heller ikke noe problem en varm sommerdag (ref. skiltet på bildet under).

Advarselskilt

Forbudt !

Men det er noen forbud her og der. Stengt vei med innkjøring forbudt. Advarsel om farlig vann. Forbudt å fiske…. Egentlig føles det ikke så velkomment her og når jeg tilslutt må snike meg gjennom noen «hyttehager» for å komme tilbake på veien, innser jeg at jeg sikkert kunne valgt et bedre sted for min tur i Lærdal.

Fiskeforbud

God tur i Lærdal!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen