Moakamben i Årdal – vakker utsikt, men hytta er stengt

Fint tur en vakker kveld

Dagsturhytte i Årdal

Moakamben er en snedig lite turmål som har alt. Passe langt for en tur som de fleste kan greie. Såpass bratt at det blir god trim og på toppen flott utsikt.

Jeg kjører ved hjelp av kartet inn til Moa, der det viser seg å være en stor parkeringsplass. Denne varme junikvelden har de fleste sannsynligvis mer lyst til å kose seg i sola enn å gåen varm tur og plassen er tom. Jeg møter heller ingen på veien opp og ned til Moakamben.

Stien er godt merket, med noen skilt og noen merkinger. Og det er heller ikke så mye tvil. Når jeg kjører gjennom Årdal sentrum er toppen svært synlig selv om den er liten i forhold til alle de høye fjellene omkring. Og siden den ligger der som en topp for seg selv nede i dalen er det bare å følge stien til det høyeste punktet. Selv på overskyede dager er det vanskelig å gå seg bort her.  Toppen er 249 meter over havet, men siden jeg går fra Moa er det kanskje omkring hundre høydemeter opp.

Utsikt fra Moakamben

Fin dagsturhytte – men den er stengt

Dagsturhytter er et fint lavterskel turtilbud i Vestland. den kvelden jeg går tur til Moakamben er det ikke så veldig stort behov for hytte og tak over hodet. Godt er det, for den er steng. Men vinduene er store så jeg kan i hvertfall se inn gjennom vinduene.

God tur i Årdal!

Nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen