Elva går stor i Luster

Demningstur er stemningstur

Besøket i Luster blir en snartur. Det skyldes litt en misforståelse angående fergetider og frykten for at det skulle bli lenge å vente der. Men jeg kjører fra Sogndal og opp til Hafslovatnet. Vil du fiske kan dette være et bra sted. Ved vannet parkerer jeg i området ved Osen, det vil si der elva renner ut av vannet. Det er en junidag med sen snøsmelting i fjeller. Arøyelvi er derfor imponerende både i dalen oppover (er i Sogndal kommune) og oppe ved den lille demningen på toppen.

Her er det mulig å gå ut på plattingen og se rett ned i fossen. For å komme bort dit følger jeg stien på utsiden av autovernet. Det føles tryggere selv om elva er stor og strømmen sterk. På veien fyker bilene forbi i høy hastighet. Det er mulig å følge den lille grusveien på den andre siden av vannet. Her er det bom og dermed ihvertfall ingen biltrafikk.

Utsikt Luster

Utsikten over vannet er flott på en solrik dag. Hafslo ligger på den andre siden og fjellene med Jostedalsbreen i det fjerne (hvis man legger godviljen til). Luster er en ganske stor kommune, i hvertfall høydemessig. Den går ned til Sognefjorden og opp til de høyeste toppene med flere på over 2.300 moh.

God tur i Luster!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen