Askvoll og Sunnfjord – bratte skråninger

Bratte fjell og flommende elver

Tur fra Dalsfjordbrua i Askvoll

Askvoll har egen nettside med informasjon om mulighetene som turist. Visitaskvoll.no finner jeg imidlertid fram til først etter at jeg har vært der.

Gård i Askvoll

Akkurat der Dalsfjordbrua kommer inn i Askvoll, mellom fjorden og fjellet, er det en liten parkeringsplass. Dette er utgangspunktet for topptur til Fløyen (761 moh). Det går imidlertid også en flatere sti som mer følger høyden innover i dalen til Fossevika. Her var det engang et lite samfunn med flere gårder og husmannsplasser, men nå bor det ikke lenger folk her. I følge informasjonen skal det oppe i Fossedalen være fosser som det går an å komme helt nær og dusje i. Fra brua ser jeg noen store fosser inne i fjorden, men med vårflom er det lite fristende å stå under.

Stien forbi Fossevika går videre inn på fjellet der det ligger hytter for overnatting. Prøv Massbu og Nipebu.

Uansett kommer jeg ikke så langt inn. Stien er godt merket og ser ut til å være endel i bruk. Den er imidlertid steinete og selv om det på kartet ikke ser så bratt ut på selve stien, går den litt opp og ned. Jeg snur etterhvert uten å ha kommet helt til Fossevika og går heller ut på broa for å få litt oversikt.

Gaula i Sunnfjord
Gaula i Sunnfjord

Osfossen i Sunnfjord.

Sunnfjord ble slått sammen av hele fire tidligere kommuner; Førde, Jølster, Gaular og Naustdal. Min lille tur i en stor kommune går ved Osfossen i elva Gaula. Jeg går langs begge sider av elva og får se fossen fra begge sider uten at jeg egentlig finner noe spesielt godt utsiktspunkt.

Jeg finner noen kanaler som leder noe vann utenom fossen og antar at det er en slags fisketrapp.

Osfossen i Sunnfjord
Osfossen i Sunnfjord

God tur i Askvoll og Sunnfjord!

Andre turer i Vestland:

Sti i Askvoll
Sti i Askvoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen