Backpacking in Solund?

Maybe not!

Ferga til Krakhella i Solund er gratis når man ikke har med bil. Med erfaring fra andre øyer der bil har vært overflødig og opplevelsene gode også uten (ref. Træna, Hasvik, Utsira, Kvitsøy og Fedje) tar jeg sjansen på det også i Solund.

Benk i Solund

Jeg bruker det meste av tiden til å tenke på hvordan det ville være å være ryggsekkturist i Solund, og konkluderer med «ikke lett» før jeg er tilbake på kaia. Der ser jeg riktignok en plakat om «øy-hopping med postbåten» som ser flott ut så jeg har vel bare valgt feil sted og tid.

At det er småregn og grått gjør forsåvidt ikke så mye, slik er tross alt Norge. Men hadde jeg kommet som utenlandsk turist uten egen bil, hadde jeg nok mistet litt motet ved å gå av ferga på Krakhella. Jeg har reist alene i mange land uten særlig annen plan enn «det kommer vel en buss eller noe, folk må jo reise…». I Solund er det helt stille denne morgenen. Jeg er alene på første ferge en sommersøndag.

Øde veg i Solund

Nå var ikke min plan å dra langt og jeg gjør som tenkt, går veien oppover og ser hva jeg finner. Men skulle jeg fortsatt videre, ville det ikke vært noen å haike med og mange kilometer å gå til neste sted. Og hvis det i det helle tatt kommer en buss er det neppe før på mandag.

Nå får jeg likevel en grei tur. Halvannen kilometer opp bakkene ligger et lite vann, en avstikker ned til sjøen og et lite hus. Og sant skal sies, helt øde er det ikke. Både noen hus og noen hytter, en Audi-elbil av nyeste type og en gammel gravemaskin. Og på vei ned igjen begynner bilene å komme som skal være med ferga inn til fastlandet.

God tur i Solund!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen