Campingtur i Hyllestad

Idyll ved Aksavatnet

Det er en solfylt og stille junikveld. Av praktiske årsaker må jeg overnatte på campingplass, men ved Birkeland i Hyllestad er det fint på en slik kveld.

Aksavatnet i Hyllestad

Det er noen få campingbiler med folk som koser seg utenfor. På badeplassen er det også stille. Det er veldig langgrunt, men etter en «lengre fottur» utover er det endelig nok vann til å bli våt i det ganske gode vannet.

Jeg rusler omkring på campingen og opp til hovedveien. Ute på sjøen kommer et par i kajakk og tar runden omkring vannet før sola går ned.

Hengekøye

Naboen har hengt opp hengekøye med utsikt over vannet, men sitter selv på stol og går inn i bobilen når det blir kvelden.

Og når regnet drypper på teltduken neste morgen er jeg glad for bildene jeg tok kvelden før- og naboen er sikkert glad for at han ligger inne i bobilen og ikke i hengekøya. Været endres fort.

På kjøkkenet ser jeg boka over dagturhytter i Sogn og Fjordane. Hver kommune har fått sin hytte som gir ly på dasturer. Den ene ligger faktisk her i Akse, men med regnet som sildrer frister det ikke til en dagstur engang etter ei natt på camping!

God tur i Hyllestad!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen