Tankevekkende tur i Sveio

Ryvarden fyr og Sleipner-minnesmerke.

Fyrtårn er alltid høyt opp på lista over foretrukne turmål. Ryvarden i Sveio er godt tilrettelagt for tur. Stor merket og gratis parkering og ganske bred grusvei. Skilting gjør det lett å finne fram. Det er et par kilometer fra parkeringen og ut til fyret. Selv om det er åpent ser jeg ikke fyret før rett før jeg er der. Veien svinger seg litt opp og ned og omkring knausene. Det er fint og gjør det interessant å gå utover. Sauer av ulike slag beiter langs veien.

På vei opp mot selve fyret, ligger minnesmerket etter Sleipner ulykken. Jeg både husker ulykken og har hørt et nrk-program om hendelsen nylig. Det gir en påminning om at havet kan være noe helt annet enn denne nesten helt stille og solrike kvelden.

Selve fyrtårnet betegnes «kulturfyr» og det brukes til både utstillinger, samlingslokale og overnatting. I tillegg bygges det nye overnattingshytter i området som ser ut til å bli spektakulære når de er ferdige.

Et godt tilrettelagt område og en tur som passer for alle – til en rask kveldstur eller en rolig søndagstur med mat og tid til å nyte utsikten.

God tur i Sveio!

Sauer på vei i Sveio

Andre turer i nærheten – som er endel i Rogaland:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen