På gjengrodde stier i Masfjorden

Stien som forsvant!

Det så ut som en grei tur i Masfjorden kommune. Rett ved veien og ned til havet er som oftest noe som kan friste.

Når det kom til stykke var det egentlig bare parkeringene jeg fant. Ved en rød løe som det sto i forklaringen. Når var det riktignok ganske mange røde løer langs hovedveien, men på dette punktet er jeg rimelig sikker på at jeg fortsatt var på sporet av turen.

Og over det første jordet fant jeg også skilt mot «Reknes…» slik beskrivelsen foreslo. Riktignok står det «Reknes-skjerjane» på skiltet og hva Skjerjane er tenkte jeg ville bli mulig å finne ut.

Men så enkelt var det ikke. Under hundre meter bortover, mistet jeg stien første gang. Fant den igjen etter litt leting, men nye småmeter og den ble borte i lyngen igjen. Og dette var ikke fordi jeg løp for fort. Her hadde det ikke gått folk på lenge og forsommeren hadde vært frodig. Langt gress og busker og lyng dekket over alt som hadde vært av sti.

Etter å ha surret omkring i krattskogen uten å se hverken fjell eller sjø og med en telefon der strømmen var på vei ut og dermed kartet også, bestemte jeg meg for å satse på å finne veien tilbake. Det skal sies at det ikke var veldig langt opp til veien og hadde trafikken vært stor hadde jeg nok hørt den. Over noen jordvoller og forbi et vedhuggested så var jeg igjen tilbake ved bilen. Men lysten til flere turer i Masfjorden var forsvunnet for denne gang. Kommer jeg tilbake blir det et annet stivalg!

God tur i Masfjorden!

Andre turer i nabolaget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen