Vestlandets preikestol i Modalen

Flott kveldstur i bratte fjell.

I Modalen kommune reklamerer de med å ha sin egen prekestol – dvs et fjell som stuper bratt ned mot sjøen. Ikke så ulik Preikestolen i Rogaland. Navnet på toppen er Slottet.

Slottet i Modalen

Litt vanskeligere å finne parkering er det, men på denne kvelden i juni er det ikke mange folk og jeg finner en lomme langs hovedveien som ser ut til å bli brukt til parkering. Det er noen flere løsninger med litt avstand bortover veien i den relativt bratte skråningen langs Mofjorden.

Selve gåturen opp tar betydelig kortere tid enn i Rogaland. Jeg setter opp farten og bruker omkring tre kvarter helt opp til toppen. Det er en fin og greit merket sti og selv om det er bratt, er det mye skog og på ingen måte skummelt eller spesielt vanskelig.

Litt før toppen kommer stupet til syne og det er litt imponerende. En bratt fjellvegg med trær på toppen og fjorden langt der nede.

Oppe på toppen kan man våge seg så langt ut på kanten. Ifølge informasjonen er det omkring 200 meter ned til havet langt der nede. På en nesten skyfri kveld er utsikten formidabel og et par andre førstegangsbesøkende koser seg ved varden på toppen.

Turen ned går betydelig raskere og alt i alt en superflott tur.

God tur i Modalen!

Andre turer i nærheten:

MOfjorden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen