Kultursti i sentrum av Vikøyri

Vik i Sogn er et idyllisk lite samfunn sett utenfra.

Hvordan det egentlig er å bo her i Vikøyri, skal jeg ikke uttale meg om. Men de mange små trehusene er fascinerende å rusle omkring mellom.

Vikøyri i Vik

Jeg forsøker egentlig å følge Kulturløype Vikøyri, men kanskje jeg går litt i feil retning. I hvertfall sliter jeg med å finne selve merkingen mer enn på korte stykker. Det har neppe noen stor betydning. Jeg kommer forbi mange  gamle hus med oppslag om historien.

Minnesmerke, fisk og boder og hus i fine farger. Her kan man ta seg god tid og lese gjennom mye informasjon på oppslag og plakater.

Kultursti

Sentrum i Vik er lite og idyllisk. Og langt oppe i fjellet omkring er det fosser som styrter nedover skråningen.

Vikøyri

Kulturstien er egentlig godt tilrettelagt og det er bare min egen sløvhet at jeg ikke kommer riktig i gang ved starten. Ruden på ut.no er ikke så lang, men den lokale runden er noen kilometer og da kommer du også forbi kirkene – trekirke, steinkirke og stavkirke. Noe for enhver smak.

På fiskeveieplassen – eller hva det heter, er det oppslag over sesongens storfangster, og fisken som henger der denne kvelden er større enn jeg noen gang har fått. Men min tålmodighet for fisking er svært liten.

God tur i Vik  – i Sogn!

Skilt

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen