Med Jesus i syne i Fitjar

Sol og regn over «Jesus»!

Ute i havgapet i Fitjar kommune ligger en en liten topp med fem store bokstaver. Riktignok ikke helt vedlikeholdt, men har visstnok vært synlig for båttrafikken i mange år. Et kjennemerke er det sikkert når du først vet om det og får øye på det. På toppen over bokstavene er det bord og stol og mulighet for å både nyte utsikten og å spise matpakke.

Havutsikt fra Fitjar

Turen fra bilveien er ikke lang og med flere hytter i nærheten er jeg så heldig å få med meg variasjonen på været her ute mot vest.

Sti i regnvær i Fitjar

Den dagen vi kommer er det skyfri himmel og  utsikten over mot Bømlo er upåklagelig. Men ikke mange timene senere er det regn og tåke som preger Fitjar-været.

Forsøket på å finne fram til informasjon om hvorfor det står Jesus med store bokstaver på en stein i havgapet fører ikke fram. Søk med Jesus og Fitjar gir forsåvidt mange treff, men de leder mer til bedehusene enn til turstiene. Og det er ikke så viktig heller. Ute ved havet er det bedre å sitte på toppen og se utover fjorden enn å fordype seg i den gamle (?) påskriften. Uansett et litt annerledes «høydepunkt».

God tur i Fitjar!

Andre turer :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen