Bjørnafjorden ble dannet av Os og Fusa

Både Os og Fusa kom inn i mitt «prosjekt».

Først en «langtur» på kaia i Os.

Når tilfeldighetene i livet gir noen minutter på fergekaia i Halhjem i Os kommune, er det bare å benytte muligheten til en liten oppdagelsestur. Os har fra 1.jan 2020 blitt del av Bjørnafjorden kommune.

Havna i Bjørnafjorden

På en vinterdag med sol fra skyfri himmel, er hav og holmer en severdighet i seg selv. Det er ikke nødvendig å gå langt for å ta inn den vakre utsikten. Kaia har en topp med utsiktspunkt og på baksiden går en mini-molo ut i vannet.

Himmel og hav, men også alle tingene som må til for å lose fergene trygt inn og ut av havna. Fire kjempedekk ligger stablet bak buss-skuret – kanskje til framtidig bruk eller kanskje til pynt?  Inne i «utsiktspunktet» er det tydeligvis noen viktige saker, men jerndør og advarselsskilt.

Snart kommer ferga inn og skal ta oss videre til Sandvikvåg—dermed blir turen i Os/Bjørnafjorden slutt og den fortsetter utover fjorden ombord på ferga. Nydelig det også – men kaffe i stedet for trim!

Gangvei mot Jettegrytene i Eikelandsosen

Jettegryter i Eikelandsosen i Fusa

Tilfeldigheter gjør at jeg også havner i det som var Fusa kommune før sammenslåingen. I Eikelandsosen tar en jeg fin tur opp til noen Jettegryter. Parkerer i sentrum og følger turbeskrivelsen fra ut.no. Dette viser seg å være en fin liten tur i vakker natur og absolutt mer spektakulær enn på kaia i Os.

Koldalselva i Fusa i Bjørnarfjorden

God tur i Bjørnafjorden!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen