Utsira, Norges minste kommune

Kunst i vakre omgivelser.

Jeg går i land på Utsira en vakker sommerdag, litt før ferietiden begynner. Det er ikke mange folk å se omkring, men det bor bare 215 personer der i følge informasjonen så det er kanskje forståelig. Men store avstander er det heller ikke og du trenger ikke å være her i dagesvis for å gå på alle stiene.

Utsira fyrtårn

Jeg har kun planlagt en dagstur ut og legger i vei opp mot fyrtårnet som første stopp. derfra tar jeg noen snarveier over mot det andre siden av øya. Det tar ikke mange minuttene før jeg er våt på beina i myrene og  og satser på at butikken selger tørre sokker.

Sørvik er tettstedet på sør, mens ferga kom inn på Nordvik. i Sørvik er det både Joker og en liten kaffe, og alt som trengs – til og med et par nye sokker. Mett av kaffe og vafler og tørr på beina igjen, legger jeg ut på kunstleting . Gatekunsten på Utsira har blitt godt kjent og på Joker finner jeg også et tips om hvor jeg kan finne det ulike motivene. Ute på kaia blir jeg innhentet av NRK Rogaland som er på reportasjetur denne dagen. Jeg blir fotografert som en «rar turist» mens jeg ser på noe av kunsten.

Hus på Utsira

Prosjektet som helhet er beskrevet mange steder:

Jeg finner ikke alle som står på kartet, men mange av dem. På vei tilbake mot Nordvik ser jeg etter Galleriet som er beskrevet i informasjonen, men det er stengt.

En vakker dag, med stille hav og idyll er det uansett på Utsira.

God tur i Utsira!

Andre turer i Rogaland:

Gatekunst i Utsira

1 hendelser på “Utsira, Norges minste kommune”

  1. Flott sak om Utsira – som me og besøkte denne veka. Krattspurven var der samtidig.

    Ta gjerne turen til Hovlandsnuten i Sauda og! Panoramahytte- sherpatrapper- Trollplass og Eventyrskog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen