Storm eller stiv kuling i Randaberg

Porten mot havet.

Tungenes Fyr er helt nord på Jæren. Her varsler fyret om innfarten til Stavanger. Det første fyrtårnet ble satt opp allerede i 1826 og skulle hovedsakelig hjelpe sildefiskerne på vei inn fjorden. Dette fisket pågikk i mørke vinternetter og da trengtes ekstra lys for å berge inn fjorden.

Tungesnes fyr i Randaberg
Tungesnes fyr i Randaberg

Vindfull dag

Vinden får det til å føles som å gå på en tredemølle: gå og gå uten å komme av flekken. Vinden er omtrent som ”motsatt gangfart”, en lokal hundemann, snakker om liten storm men nevner i samme åndedrag at det kan være mye verre. Været og bølgene skremmer hverken han eller vindsurferne på stranda litt sørover.

Det skal litt ekstra krefter til over den åpne sletta bort til fyret, men avstanden er bare en knapp halv kilometer

Varde ved Tungesnes

Det er turstier i begge retninger fra parkeringen ytterst på Tungesnes. Vinden er ikke egentlig det største problemet for å gå en lang tur denne høstdagen.

Mange dager med mye regn har forvandlet en hard og fin beitemark der stien går, til en lumsk grønn slette med dype hull av vann, gjørme og kumøkk. Etter nærmere bekjentskap med slike områder, frister det lite til gjentagelse. Og hvert femte minutt skifter det mellom styrtregn, hagl, opphold, sol mer regn … og jeg kutter ned den store rundturen til en mindre rundtur.

Vindsurfer i Randaberg
Vindsurferne synes fornøyd med vindforholdene

For en østlending er det en opplevelse i seg selv å kjenne vinden og havet og det er ikke nødvendig med noen lag gåtur for å få en fin opplevelse på Tungenes i Randaberg.

God tur i Randaberg!

Andre turer i Rogaland:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen