«Sex-turisme» til Trollpikken i Eigersund

… Trollpikken får folk ut på tur.

Navnet på steinen er det mest iøynefallende. Selve steinen er vel egentlig bare en stein som stikker ut fra fjellveggen.

Gode på PR omkring steinen Trollpikken, har Eigersund vært. Her har politikere blitt fotografert i valgkampen og lokalsamfunnet stilte opp da den plutselig lå på bakken en sommerdag, preget av å ha fått hjelp til å falle ned.

Overskyet dag ved Trollpikken

Kanskje bidrar det til å trekke turister til kommunen som bruker penger på overnatting eller andre innkjøp lokalt. Selve turistattraksjonen er behagelig fri for betaling. Selv den store parkeringsplassen har ingen gebyrer som jeg kan se, men det er kanskje noe sesongpreget. En overskyet høstdag er ikke dagen med full parkeringsplass. Ute ved hovedveien (Rv 42) der Sletteidveien tar inn, er ikke spesielt godt merket, men parkeringen har tydelig skilt og forklaring på hvor du skal gå.

Fin og variert sti

Noen hundre meter bortover veien først, deretter en bred grusvei oppover bakken. Etter en drøy kilometer oppoverbakke på grusvei, svinger stien innover heia. Den siste kilometeren er blåmerket sti, men den bærer preg av å ha vært mye brukt og er bred og opptråkket.

Koselig sti innover mot Trollpikken

I informasjon jeg finner om turen står det om viktigheten av at folk følger blåmerkingen, men tydeligvis er det få som fristes til å ta blåmerkingen opp en bratt skråning, framfor den brede opptråkkede ”veien” gjennom myra. Er det virkelig viktig å lede folk bort fra myrområdet, må det nok andre midler til.

Døryt to kilometer er hele turen opp. Litt utsikt følger med på  kjøpet og selvfølgelig et foto av selve ”pikken”. Men uansett grunn til å ta turen – en fin liten vandring som passer for de fleste, men det siste stykket kan ikke tas på hjul.

PS: Egersund er byen og Eigersund kommunen. Ikke lett å tenke seg for en østlending.

God tur i Eigersund!

Stien mot Trollpikken

Turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen