Ringsaker – til fjells rundt Sjusjøen

Sjusjøen rundt – så typisk!

Ringsaker er en stor kommune og har uendelig med stier, ”ti på topp”-poster og store områder med både skiløypetraséer, sykkelløyper og fjellstier. Sjusjøen rundt er likevel lett å velge, selv i en kommune med turmuligheter både langs Mjøsa, i skogen og oppe på snaufjellet.

En av de mange rasteplassene ved Sjusjøen

Du kan starte ved Rustad Fjellstue, fra hyttene  på Rømåsen, ved campingen, skistadion eller butikken. Med sola eller mot sola – det blir like langt.

Store forbedringer på stien

Fra å være en smal sti våt sti over myrene, har den nå blitt en bred, gruset gangvei. Det er lagt vekt på at turen skal være tilgjengelig for alle. Imidlertid er det ingen kort liten tur som man tar på en liten snartur. Sjusjøen er ikke noen liten putt og stien går til dels langt utenfor sjøen – spesielt  på østsiden. Hele runden gir deg en tur på omkring ti kilometer. Fordelen er at det er svært lite stigning og ikke vanskelig å finne fram. Her kan du også sykle og ta med barnevogn.

Bro i enden på Sjusjøen

Det fine med en runde, og spesielt når den går rundt et vann, er at det er vanskelig å «bryte». Han du begynt på en runde  er det å snu er et lite nederlag. Ti kilometer er en bra trimtur enten du går, løpes eller sykler. Selvfølgelig kan du snu (før halvveis) for å få en kortere tur, men noen snarveier finnes ikke. Vil du legge inn litt ekstra, kan du ta turen opp på en av toppene.

Mange fine stoppesteder.

Trenger du en pause, er det bord og stoler flere steder. En avstikker ned til Soria Moria ved sjøkanten, der Fjellelva renner inn i sjøen i nordøst, er fint. På den idylliske odden ligger ei lita bu.

Rasteplass ved Sjusjøen i Ringsaker

Det er kun skiltet noen få steder, men det er heller ikke nødvendig. Følger du den brede vei, er det vanskelig å gå seg bort. Med ujevne mellomrom er det hengt ut natursti-oppgaver som motivasjon.

Les gjerne mer om mulighetene på Sjusjøen.

Natursti-post hjelper på motivasjonen

God tur i Ringsaker!

Skigard i Ringsaker

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen