Åmot – Fysak på skakke

Fysisk aktivitet i Åmot

Nedgrodd fysak-stativ i Åmot

Rena i Åmot kommune, er for meg mest kjent som startsted for Birkebeiner arrangementene på ski og sykkel. Og ellers bare et sted å kjøre forbi på vei nordover gjennom Østerdalen.

Men rett ved både RV3 og jernbanen finnes en «Rena-rundt» tur som gir et overblikk over stedet.

Både nord og sør for sentrum er det små tjern – eller bakevjer på elva. Prestsjøen i nord og Fabrikktjern  i sør. Det fine med Glommastien er at den for en stor grad går i nærheten av enten Glomma eller de små sjøene.

Veldig langt blir det ikke, men 4-5 kilometer hvis du tar hele runden. Og for litt kortere tur er det mange muligheter til å forkorte.

Sti langs Glomma i Åmot
Lite tjern ved Rena i Åmot

Vedlikehold krever

Men området viser også hvor vanskelig det er å vedlikeholde trimtilbud. Treningsstativene er nedgrodd og frister ikke til bruk.

Fysak (fysisk aktivitet) tiltak som skal få folk ut på tur, og postkasse til å skrive seg opp er på plass, men litt sørgelig henger den der på skjeive og vitner om at dette kanskje ikke er det mest prioriterte tiltaket i kommunen.

En sommer-formiddag er det ganske stille på stien, men nærheten til boligområdene tilsier at dette er en mye brukt sti. Og området er idyllisk og veldig fint for en kjapp trimtur på en lang kjøretur.

Åmot kommune har egen informasjon og facebookside for Fysak-aktiviteten – og kanskje er også løypa jeg gikk oppdatert nå.

Fra reklamen leser vi:

Start ved kartongpipa, gå ned til Fabrikktjernet, følg stien langs tjernet helt ned til sydenden av fabrikkområdet og opp igjen, østover langs Glomma og fram til Åmot eng, videre opp til Rena camping, rundt nordenden, før det bærer tilbake med Prestsjøen på høyre hånd, og snart er du si mål.

Det finnes varianter og tilleggsmuligheter. Se kartene på kommunens sider. Stien er hovedsakelig uten asfalt, men lett tilgjengelig der den ikke er gjenvokst. En hyggelig tur – og ingen ulv å være redd for i

God tur i Åmot!

Gjnegrodd sti i Åmot

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen