Industrihistorie forfaller i Løten

Litt slitt ved Ådalsbruk

Det er fin og stor tur-parkering nede ved elva ikke langt fra skolen i Ådalsbruk i Løten. De store oppslagstavlene med informasjon forteller om industrihistorien ved Klevfos. Det er også merking av stier, men i praksis er de kanskje ikke så mye brukt?

Oppslagstavle

Jeg følger elva vestover langs bredden på nordre side. Det første stykket er fint og det står flere informasjonstavler. Jeg velger å satse på å følge stien på denne siden helt ned til Klevfos. Det er mulig, men veldig kronglete et stykke. Ved Klevfos er det mulig å gå inn på museumet hvis det er åpent. Jeg hadde plan om å krysse elva her, men blir møtt av skilt med advarsler. Etter å ha sett litt nøye på brua fra avstand, velger jeg den samme kronglestien tilbake. Litt lenger oppover er det ei bedre bru og jeg tar sjansjen på å gå over der. Men heller ikke på den andre siden av elva har det vært mange folk. Stien bærer preg av å være litt for lite brukt. eller kanskje er det bare sommeren som har vært alt for frodig for stier og skilt.

Farlig bro i Løten

Med en skoleklasse på høsttur kan hele saken være løst. Og noen få nye planker i den store brua ved Klevfos er sikkert noek til å få den helt trygg igjen. Jeg var fristet til å passere, men både en planke og et bånd var vanskelig å late som kunne misforstås.

God tur i Løten!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen