Bomtur i Elverum

Bergeberget – er det et hemmelig Berg?

Jeg har ofte lagt merke til det litt originale navnet Bergeberget som det er skiltet til langs veien mellom Elverum og Trysil. Selv p kartet så det ut som en topp det var greit å gå opp til og jeg kjører derfor av fra hovedveien på en nokså beskjeden liten vei. Det er vel egentlig den gamle veien som svinger seg innom flere boliger.

Adgang Forbudt skilt i Elverum

Det går en liten veg oppover på «baksiden» av Bergeberget. Etter omkring en kilometer kommer jeg opp for bi en gård. Grusveien går over i en traktorsti og der dukker plutselig skiltet opp. Med store røde bokstaver står det «ADGANG FORBUDT».

Kan være en spøk selvfølgelig og kanskje ikke noe å bry seg om. Jeg får et lite stykke videre og ser at det er noe antenner eller noe slikt der inne på toppen (som ikke er særlig mye høyere enn der jeg er). Fantasien løper litt løpsk og jeg ser snart for meg snikskyttere i buskene, hemmelige spiontiltak og overvåkingskamera i trærne. For mange spenningshistorier i fortida. For sikkerhets skyld snur jeg og rusler ned igjen. Kanskje gikk jeg ikke glipp av den helt store utsikten heller.

På vei videre ser jeg ei lysløype på nedsiden av fjellet, men heller ikke der ser jeg noen tydelig sti opp mot toppen. Men sant skal sies, jeg tok ikke bryet med å lete så veldig godt heller.

Bergeberget i Elverum
Toppen sett nedenfra hovedveien

God tur i Elverum – men ta kanskje en annen tur!

Andre turer i nærheten:

1 hendelser på “Bomtur i Elverum”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen