Kyststien på Nesodden

Badehus på Nesodden

Badehus i sommersol!

Oslofjorden glitrer og snøen er borte ute på Nesodden. Det er en tidlig vårdag, men solen begynner å varme og himmelen er nesten skyfri.

Kyststien er et funn. Godt merket sti som gjør det mulig å finne veien innimellom sommerhus og adgang-forbudt skilt. Vi starter ved parkeringsplassen ved båthavna på Tangen. En søndag er det god plass og gratis parkering. Stien går litt på gater og litt på stier. Opp og ned i den bratte skråningen sørover langs vestsiden av Nesodden.

Mange som er så heldige å ha et som

Fiskeutsalg langs kyststien
Fiskeutsalg langs kyststien

merhus eller en bolig i området, steller i hagen. Før lauvet har kommet er det innsyn i mange hager, og utsikten er upåklagelig. Fjord og båter og Fornebulandet med Kolsåstoppen bak i det fjerne.

Badehus på rekke og rad
Badehus på rekke og rad

På mange måter ville det være fint å gå langt på denne stien og så ta båten eller bussen tilbake. Men selv om vi tar samme sti tilbake er det som en liten ny opplevelse å komme fra den andre siden. De små badehusene er morsomme og koselige. Selv om havet er for kaldt til bading ser det fint ut å slappe av på uteplassene med sjøen skvulpende under.

Kyststien svinger seg langs kysten den meste av Oslofjorden (og mange andre steder i landet). Og for alle oss som ikke er så heldige å eie en del av kystlinjen, er det bare å nyte muligheten av å rusle en tur på hele eller deler av stien.

God tur på Nesodden!

Utsikt langs kyststien på Nesodden
Utsikt langs kyststien på Nesodden

Andre turer ikke så langt unna:

Fiskeutsalg langs kyststien
Fiskeutsalg langs kyststien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen