Oldtid og nytid i Nordre Follo – som da var Oppegård

Kanskje mer nytid enn oldtid

På industrifeltet ved Sofiemyr (Nordre Follo fra 2020) er det god plass i fellesferien og jeg tar meg til rette med parkering ved noe som jeg tror er en vernet bedrift eller noe slikt. Kommunalt og feriestengt. Merkingen til Oldtidsveien starter rett bak lagerbygningene.

Veien er regnet som et viktig kulturminne og Oppegård Historielag (området var Oppegård kommune inntil 2020) forteller mer om stien og historien:

Det er også mange oppslag og informasjonstavler langs stien. Jeg velger en slags runde sørover mot golfbanen til Oppegård Golfklubb.

Her må det helt klart løpes litt på eget ansvar for å unngå golfballene. Det er ikke særlig mange folk der denne dagen, og heller ikke ute i skogen er det særlig folksomt.

Advarselskilt

Området er stirikt og det er mange ulike merkinger. Her er lysløype som omtrent følger den runden jeg tar. Men det er også mange andre stier og runder. Turistforeningen har sin egen merking og jeg gir etterhvert opp å følge en bestemt runde. Jeg løper sør til Greverud og der jeg igjen kommer ut ved bebyggelse, løper jeg i retning av motorveien (E6) og svinger nordover for å komme tilbake til parkeringen.

Samlet sett er ikke skogene så store på «vestsiden» av motorveien og det er naturlig at det blir mange forskjellige stier. Oldtidsveien «drukner» litt i mangfoldet av veier og moderne installasjoner som veier, idrettsplasser, boliger og industriområder. Oppslagstavlene er mange og informative, men det er også i meste laget av advarsler og forbud.

God tur i Nordre Follo!

Andre turer :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen