Romantikk og golf i Tvedestrand

Den romantisk hagen på Næs jernverk i Tvedestrand.

Det høres svært så lovende ut med den romantiske parken med navnet Lunden. Næs Jernverksmuseum ligger nord for E18 gjennom Tvedestrand, på vei mot Vegårdshei. Parken er åpen hele året selv om museet har stengt.

Godset på Nes Jernverk

Lunden er en park etter møsnter fra engelske landskapshager. Den ble anlagt tidlig på 1800-tallet. Jacob Aall kjøpte Næs jernverk i 1799 og mens han holdt styr på verket, tok kona Louise Andrea tak i parken.  Målet med slike parker var at de skulle etterligne naturen, være ville og romantiske. Vann i bevegelse, buede broer og gjerne noen statuer og hus hørte med.

Lunden park i Tvedestrand

Vinteren bidrar til at parken nok ikke er på sitt mest romantiske, men et fin område for en rusletur er det. Og selv om museet er steng står jerverksbygningene der og elva flommer vårstor i bakgrunnen. Broer og kanaler og små øyer er selvfølgelig synlige, mens trær og blomster fortsatt ikke kommer til sin rett. Det er lett å tenke seg et par hundre år tilbake i tid med rolige vandrende par omkring i parken – og mulighet for å gjemme seg bort bak buskene eller i lysthuset! Parken er bare noen hundre meter lang så en veldig lang tur er vanskelig å få til inne på området, men golfbanen ser fristende ut.

Nes Jernverk
Jernverket har parkeringsmulighet og er utgangspunkt for turen.

Golfklubben

På den andre siden av en lokal vei ligger banen til Arendal og Omegn Golfklubb. Også den vinterstengt, men ifølge reklamen er det en av landets beste i sitt slag. Et tynt snølag dekker banene. Dermed anser jeg faren for å ødelegge det verdifulle gresset som liten, og tar sjansen på å forlenge turen innover banen.

God tur i Tvedestrand!

Ta andre turer i nærheten:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen