Froland kultursenter på Frolands verk

Statuer av ymse slag på Frolands verk

Aung San Suu Kyi Park

En lokal perle ser det ut til å være, med hvit badestrand ved Trevann. Men turisme satses det kanskje ikke så mye på. Hagen er velstelt og nyklipt. Husene er nymalte utvendig men dørene låst. Vi går derfor bortover langs sjøkanten og får en fin liten tur.

En byste av Aung San Suu Kyi på en platting med det jeg gjetter på at skal være et kart over Myanmar, men ingen informasjon som forteller om hvorfor i all verden denne er satt opp nettopp her.

Internett hjelper oss etterpå og forteller om Aung San Suu Kyi parken ble åpnet her i juni 2016.

Hvit bro i Aung San Suu Kyi parken

Nils Henrik Abel på Froland Verk

Matematikeren Nils Henrik Abel sitter rett utenfor hovedhuset og ser litt nedfor og betenkt ut. Men han døde faktisk på Frolands verk bare 27 år gammel, så det er sikkert ikke så rart. En liten info hadde vært fint her også, men heldigvis finnes det på internett.

Nils H Abel i Froland

Oppe på en liten topp mellom store furuer og eiketrær er et lysthus med utsikt over vannet. Lukket og låse selvfølgelig og heller ingen informasjon. Bare bokkassen på veggen er åpen.

Bokkasse i Froland

Men for gåturens skyld har manglende informasjon ikke så stor betydning og det er godt skiltet til lengre turer innover heia.

Folk koser seg på stranda, vi spiser matpakke på en benk med utsikt over vannet og skogene omkring. Det er sommer og sol i Froland og helt greit å ta et bad og gå en liten tur, uten å tenke for mye på statuer og historie.

Utsikt Trevann

God tur i Froland!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen