Åmli – bare på vei til toppen

Vi lager skygge på vei til Hovdefjell

Utsikt i Åmli

Det er tidlig i juli vi tar turen til Hovdefjell i Åmli. Selve toppen på 525 moh ligger riktignok i Vegårdshei der jeg har gått en annen tur en gang tidligere, men det aller meste av veien opp er i Åmli.

Vi parkerer ved Hovdeheia der det er en grei mulighet.  Fra fylkesvei 415 mellom Åmli sentrum og Selåsvatn er det merket til Hovdefjell. Og etter omkring 100 meter innover den lille veien er det infotavle og parkeringsplass.  I begynnelsen er stien lett og fin, slik en god joggesti skal være etter min mening. Trær omkring og passe slitsom.

P skilt i Åmli

Oppover mot toppen stiger det logisk nok. Parkeringen er på omkring 250 moh og der vi krysser inn i Vegårdshei rett før toppen er det litt over 450 moh.

Det er også mulig å gå opp til toppen langs bilvei til tårnet på den andre siden av fjellet. Det blir også gjennom Vegårdshei kommune.

Sti i Åmli
Stien er fin og lett i starten

Skygger i solnedgang

Før vi tar veien ned igjen, leker vi litt med skyggene denne fine sommerkvelden. De begynner å bli lange og vi føler og tynne og spreke når vi ser på skyggebildene på fjellet. Man får ikke mer moro enn man lager selv.

God tur i Åmli

Andre turer omkring:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen