På den smale kanten i Fyresdal

Balansering på kanten

Utsikt Skredvatn i Fyresdal

Jeg er helt i kanten av kommunen og også på vannkanten. I Fyresdal parkerer jeg der en liten grusvei går sørover fra vei… Besøket i kommunen er en avstikker på veien mellom Vrådal og Setesdalen og dermed blir det en stopp i ytterkanten av kommunen. Det blir ikke en veldig lang tur, men bedre enn forventet ved å ta en tilfeldig liten vei. Jeg har riktignok sett på kartet at det ligger et vann rett nedenfor og det viser seg å være riktig idyllisk.

Vannet heter Skredvatn og her er det også en liten demning i elva som renner ut nordover.

De vanlige advarsel-skiltene om farene som lurer på demninger og ved kraftverk, der luker kan åpnes og lukkes uten forvarsel, er satt opp, men demningen er liten av størrelse og det føles svært så trygt. Det er ikke så vanskelig å balansere på denne kanten da vannstanden er høy og vannet går helt opp til betongkanten. Selvfølgelig er det mulig å falle ut i vannet, men det ville være til å overleve en tidlig sommerdag.

Kommunegrensa mot Tokke går rett ved demningen og dermed balanserer jeg i dobbelt forstand på kanten av Fyresdal.

En fisker koser seg nede ved elva, men ellers er det stille og fredelig ved Skredvatnet. Litt snø på toppene omkring og en rolig forsommerdag.

God tur i Fyresdal!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen