Snegler på tur i Bygland

Reiårsfossen er flott med mye vann

Som i Valle blir jeg fristet av å se nærmere på en foss. Det er tidlig sommer og snøen i fjellet er fortsatt ikke helt forsvunnet. Det gjør fossene imponerende og nesten litt skumle.

Reiårsfossen

Med litt bedre planlegging på forhånd, hadde jeg sett at det er mulig å kjøre opp en liten vei rett før fossen. Da kommer man helt opp til toppen og kan bare ta en liten tur ut til kanten av Reiårsfossen. Men kanskje det også hadde vært enda skumlere. Istedet parkerer jeg vet hovedveien og går oppover på en smal sti som følger elva og fossen oppover. Det er ikke merker, ingen skilter og heller ingen gjerder. Jeg kommer riktignok ikke helt til det høyeste punktet, men utsikten er bra likevel.

Men mange snegler.

Med regnet har sneglene kommet fram og jeg er ekstra forsiktig for å ikke gli på en av dem!

Jeg våger meg ikke så langt ut mot vannet da steinene ser glatte ut og med tanke på alt vannet som kommer nedover. Etterhvert snur jeg når det blir for bratt og kronglete og tar samme vei ned igjen.

Uansett flott å se på fossen også nedenfra. Mye av turen i Bygland går med bil langs Byglandsfjord – lang og smal fyller den nesten hele kommunen fra nord til sør.

Snegler

God tur i Bygland!

Andre turer i nærheten:

Elv i Bygland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen