Sauda og Suladal – to turer

Småturer nær ved hverandre men i ulike kommuner

Suldal – En nydelig liten tur på gamleveien.

Sauda lenger ned

Stabbestein i Suldal

Gamle Saudaveg er en liten avstikker fra dagens Saudaveg, der jeg går ved Ropeid. Jeg følger det som nesten er en sti nå, men med noen av de gamle stabbesteinene bevart. Vegen går ned til sjøkanten ved Sørvika i Vindafjorden.

Nede ved havkanten er det vakker utsikt over fjorden og noen svaner som koser seg i kveldslyset.

Mens det gikk lett å «trille» ned bakken til havkanten, er det en bra trimtur å komme opp igjen. På kort avstand ble det mange høydemeter og for å komme opp til «nyvegen» igjen er det bare å la pulsen komme igang og få dagens trim. En liten kjøretur nordover kommer imidlertid neste tur.

Sauda – godt utgangspunkt for langtur.

Jonegården i Sauda

Parkeringsplassen ved Dynamittholet ligger rett over grensa til Sauda når man kommer fra Suldal. Stor og gratisk parkering som er et fint utgangspunkt for både lange og korte turer og det er informasjonstavler som forteller mer om stedet. Jonegarden ligger flott til litt oppe i bakken.

Det er merkede løyper opp fra fjorden og innover i fjellet. Hustveitsåta er en markert topp 1187 moh og turen opp er omkring 8 kilometer. Vil du ha kortere tur er Kvendafossen ikke langt borte. Det er også flere småvann og støler langs stien oppover for den som vil ha variasjon. Jeg velger en kort liten vandring denne dagen.

Info skilt

God tur i Sauda og Suldal!

Andre turer i Rogaland:

Fjorden i Suldal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen