Bjerkreim – aktivitet er bedre enn hvile

… men begge deler er mulig

I Vikeså i Bjerkreim kommune har man innsett at det er langs E39 det skjer. Hovedveien til Stavanger, med under en time igjen, men likevel godt med en stopp for mange. Turistkontoret har informasjon på bensinstasjonen, men her er det mye mer enn informasjon. Trailersjåførene har plass til parkering og hvil, men tar du beina fatt omkring på området, er det mer å se. Og ikke minst plass til å bevege seg enten det er barn som vil leke eller voksne som vil gå tur.

Utsikten i Vikeså en tidlig morgen
Utsikten i Vikeså en tidlig morgen

Nede ved vannet er det vakkert bare for å gå en rolig tur – eller sitte på en av benkene. Aktivitetspark beregnet fra barn som trenger å bevege seg på lange bilturer. Det er klatresteiner og annet som innbyr til aktivitet. Muligheter for bading i nærheten og fint for korte og lange stopp på turen.

Aktivitetsløype i Bjerkreim

FN Parken har en statue med inskripsjonen: «til minne over FN-soldater fra Rogaland som har mistet livet i FN-tjeneste» og minnesmerket er rest av Rogaland FN-veteranforening.  Det gir mulighet for litt ettertanke også.

FN PArken i Vikeså

Litt lenger bort er det en «Drikkestein» med påskriften: Drikkesteinen fra Tasabekken. Steinen  vart hoggen og oppsett av vegvaktar Karl Holm og sonen Gunnar i 1935. Mang ei strupe sår vart leska av din tår».

Mange små perler å finne langs stien Svelavatnet en tidlig morgen. Har du lengre tid kan du ta turen til toppen ute ved vannet: Fureknuten eller enda lenger innover fra bensinstasjonen til Svartaknuten.

Trailerstopp i Bjerkreim

God tur i Bjerkreim!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen