Vilt, vått og vakkert i Time

Orientering i Sælandskogen i Time

«Vilt, vakkert og rått» er slagordet til Norges Orienteringsforbund. På orienteringsløpet denne høstdagen passer det også godt med «vått». Det er betegnende for helgen jeg konkurrerer i Time i Rogaland. Et todagers arrangement med hele tre konkurranser ei helg som får mer enn gjennomsnittlig nedbørsmengde og mediene melder om flom og stormvarsler.

Orienteringspost i Time kommune
Orienteringspost i Time

Men det verste regnet styrer unna selve løpene, selv om det på ingen måte kan betegnes tørt. Ganske VILT føles det også å se stupet som skal følges til start på lørdagens skogsløp. Her er det bratt og østlendinger ville ikke anse terrenget som egnet til orientering. Vi står høyt oppe på en topp og ser Sælandskogen under oss. Men når starten går og poster skal finnes, har ikke lenger hverken nedbør eller stup noen særlig betydning. Det finnes løpbare hyller mellom de bratte skrentene og oppe på toppene er det både lettløpt og litt utsikt.

Skilt om flom i Time

I solskinn og regn – eller motsatt!

I tillegg til to vanlige orienteringsløp ute i skogen er det en sprintløype inne på jordet. Her gjelder det å forsere en stor vanndam, en bratt motbakke og så litt sti gjennom skogen på kortest mulig tid. For de fleste tar det under to minutter.

Orientering i Sælandskogen i Time kan være bratt og vilt
Orientering i Sælandskogen i Time kan være bratt og vilt

Underet skjer og søndagen oppstår med sol og delvis blå himmel. Når arrangøren i tillegg tilbyr Sælandskogen med betydelig flatere terreng, er alt fryd og gammen. Flere stier, ikke noe regn, men mye vann i grøfter og myrer. Stiene har blitt gjørmebad eller bekker, men orienteringsløpere er ikke nøye på det. Blir noen kilometer tilsammen i Times skoger denne helga, men arrangøren disker opp med kaker og middagsmat i kioskteltet, musikk på høytalerne og gode orienteringskart. Saft til alle som løper og gleden over å kunne være ute i naturen uansett vær.

God tur i Time!

Andre turer:

Toalett-telt
Toalett-telt er bra i regnværet på orienteringsløp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen