Hvor ble det av sola – i Sola!

Strand men ikke sol – på tur i Sola

Jærkysten gjennom blant annet Sola kommune synes å gi mulighet for mer eller mindre vandre fra nord til sør. Store deler av strandområdet er naturreservat og det er informasjonstavler med både advarsler og fugleinformasjon.

sti ved Solastranda

På Solastranda er det på solrike sommerdager fullt av folk og tilhørende biler. En høstlig arbeidsdag, gir god plass til parkering ved Strandhotellet. Jeg følger ”strandkanten” sørover, langs enden av rullebanen på Sola Flyplass og videre til enden av stranda.

Surferne koser seg

Surfere (uten vindseil) ligger ute i vannet og siden regnbygene kommer og går er nok jeg som er på land like våt som dem, men mangler jo drakt tilpasset vann og kulde.

Fra sørenden av stranda går stien videre ut på odden og oppover beitemarkene. Jeg følger den blåmerkede stien noen kilometere videre til jeg ser ned på Ølberg strand (tror jeg).

En liten grønn kulp i Sola kommune
Solastranda i Sola kommune

Bunkere fra andre verdenskrig finnes flere steder, men eller helst mindre tatt vare på.

Flommen de siste dagene har gjort terrenget vannfylt og hvis det ikke var for regnet ville jeg likevel vært gjennomvåt etter noen ”neddykk” i dype hull med gjørme og forsøke på å vaske meg ren i flombekkene.

Etter en drøy times tur med all slags vær, er det nesten antydning til sol når jeg tar farvel med Sola.

God tur i Sola!

Andre turer:

Bunkers ved Sola strand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen