Stavanger – en topp med tårn

Ullanhaug ved universitetet

Utsikt mot havet fra Ullanhaug i Stavanger

Tilfeldighetene bringer meg til parkeringsplassen til Oljedirektoratet i Stavanger og det viser seg å ligge både en skog og en ”topp med tårn” her.

Gode utgangspunkt for en ettermiddagstur begge deler. Skogen viser seg snart å være full av stier og plutselig dukker det også opp skilt til Stavanger Botaniske Hage.

Ullanhaug i Stavanger

Tårnet i seg selv er kanskje ikke noen stor severdighet – i hvertfall ikke for min del. Men litt utsikt mellom trærne er det på toppen viser det seg å være. Det er mulig å se både by og øyer og sjø.

Den botaniske hagen.

På vei ned igjen kommer jeg plutselig inn i det som faktisk er det botaniske hagen og skiltene jeg hadde sett på ve opp viser seg å være i utkanten av hagen. Planter med skilt og litt større variasjon enn i skogen omkring. Og noen søte beker for den som vil ta seg en hvil.

For en litt lengre tur fortsetter jeg over E39  (den går inn i en tunnel her) og sørover – i Sørmarka eller Hinnamarka (står begge deler på kartene). Hele området er ikke uendelig, men stort nok til en lang gåtur eller en helt grei joggetur.

Med byen omkring på nesten alle kanter er det ikke rart det blir mye stier. På toppen sør for E39 er det en stor ny gapahuk som gir mulighet for grilling og uteaktiviteter.

God tur i Stavanger!

Andre turer:

Rødmalt benk i Stavanger botaniske hage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen