Hjelmeland med postkortutsikt

En liten topp med flott utsyn

Det blir ikke så lang tur i Hjelmeland. Den planlagte turen lå lenger inn i kommunen, men mørke skyer truet innover i fjorden og alt tydet på at regnet ville komme. Dermed ble det heller en kort tur NÅ, enn en lengre tur i regn. Kvalåsen med sine 126 meter over havet ved Tysdalsvatnet, er en beskjeden liten ås. Og spesielt glad i turister og besøkende virker ikke innkjøringen. Men jeg velger å anse meg selv som «ikke-uvedkommende» og tar sjansen på å parkere og passere.

Forbudtskilt i Hjelmeland

En liten sti fører opp gjennom beiteområdene for sau til toppen av Kvalåsen. Her er utsikten fantastisk til vannet og heiene omkring. Sauene beiter i fred og ro og landskapet er Norge på sitt beste. Grønne jorder, litt blå himmel, fjell som speiler seg i vannet.  Ytre idyll. Jeg skynder meg likevel tilbake til bilen. Ingen mennesker å se og heldigvis ingen som har bøtelagt eller tauet bort bilen.

Utsikt i Hjelmeland

Det er helt vindstille denne dagen og fjellene speiler seg i Tysdalsvannet i Hjelmeland. På sørsiden av åsen ligger denne eiendommen som i hvertfall på avstand ser idyllisk ut.

Beiteområder

God tur i Hjelmeland!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen