#Perletur i Loppa

En perle av en tur!

Med plan om en fergetur etterpå, blir det en tidlig start i Loppa. I 8-tida parkerer jeg i Vassdalen ved Øksfjord. Siden ferga til Hasvik går derfra er det best å holde seg i nærheten.

Perletur i Loppa

Fra parkeringsplassen ved det idylliske Vassdalsvatnet, er det merket stier og skiløyper til mange forskjellige steder. Overskriften #Perletur, passer utmerket for denne morgene. Dagen er en «perledag» med blå himmel over fjell som fortsatt har litt snø på seg.

Jeg tar stien oppover mot Øksfjordfjellet. Den er godt skilt nede fra parkeringsplassen, men ikke så mange ser ut til å bruke den jevnlig. Oppover går det greit å følge den men innover på – men lite brukt sti – eller ikke så veldig mange folk. Litt vanskelig å følge nøyaktig, men det er heller ikke nødvendig. Jeg ser toppen jeg har sett meg ut og trenger egentlig hverken merking eller sti.

Fjell i Loppa kommune

På en tåkete regnfull dag ville det vært viktigere med kart og kompass, men denne dagen kan jeg se utover «Lopphavet» og forsøke å huske hvor jeg har hørt om Lopphavet før.

Fjorden utover fra Øksfjord

Perletur er et opplegg fra Finmark Friluftsråd for å få folk ut på tur i Finnmark. De har en egen nettside med mer informasjon hvis du ønsker å ta turer i ulike kommuner.

Les mer om Perleturene i Loppa.

God tur i Loppa!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen