Kverkillberget bygdeborg i Inderøy

Skilpadde på tur.

Bygdeborger kan være interessante. Jeg har vært på flere – blant annet i Våler i Østfold, i Lier og i Bamble. Denne gangen blir det i Inderøy et stykke nordover fra Trondheim.

Kverkillberget eller – haugen, er kanskje mest tydelig på avstand. En topp man lett kan tenke seg var god å beherske for å ha kontroll over naboer og tilreisende.

U-enkel parkering

Første punkt er å finne parkering og det er ikke alltid enkelt. Jeg finner en avkjøring noen hundre meter forbi stien og anslår veien til å bare gå opp i skogen uten hus. Men uansett blir det plass til å kjøre forbi der jeg stopper. På vei opp mot skogkanten møter jeg en gress-skilpadde som også er ute på tur.

Skilpadde gressklipper

Stien er litt merket, men deler seg fort og jeg tar den som går rett opp til toppen. Her er det riktignok tett skog og lite utsyn, men ei gammel postkasse markerer sannsynligvis toppunktet. Litt videre innover og nedover finner jeg noen ruiner fra bygdeborgen slik det er beskrevet i turforslaget på ut.no.

Og tilbake velger jeg andre stier som mer runder rundt åsen. Det gir en fin liten runde og jeg ser at det er et alternativ å starte enda lenger ned langs hovedveien og få en lengre runde.

Selve bygdeborgen ville jeg ikke visst om hvis det ikke var for ut-skribenten. Det er satt opp noen naturstitavler – om steinbrudd og maurtuer, men noe om historien til bygdeborgen kommer ikke jeg forbi.

Utsikt Kverkillberget i Inderøy

God tur i Inderøy!

Flere turer:

Sti skilt som viser vei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen