Opp slalombakken i Indre Fosen

Motbakketrening i Rissa før kommunesammenslåing.

Toppen av salombakken i Indre Fosen

Indre Fosen er ikke det stedet østlendinger egentlig forbinder med slalom. Men fosenhalvøya er stor og har høye fjell. Når vinteren først kommer, kan den sikkert være snørik selv her utover mot havet. I hvertfall ligger det en slalombakke langs veien og med morgensolen skinnende inn i bakken er det et fristende turmål.

Gapahuk

Riktignok er slalombakker og heistraseer alltid bratte, men fine for litt effektiv motbakketrening. Det er åpent og vanligvis ganske fint å gå. Slik også her. Tar med stavene for å få litt drahjelp oppover. Det fungerer greit. Gresset er klippet for å være klar til vinteren og det første lille stykket er det også vei oppover. Her er det et par gapahuker som sikkert er mest brukt på vinteren.

En annen fin sak med heistraseer er at de tross alt har en begrenset lengde og toppen er ofte lett synlig på lang avstand. Går man lenge nok kommer man til toppen og i de fleste heiser gjør et kvarter i godt tempo overraskende bra utslag. Det kan se langt ut nedenfra, men toppen er sjelden uoppnåelig. Og denne bakken i Haugsdalen skisenter er relativt liten. På toppen av heisen er det utsyn både utover og videre innover. Det er flere muligheter til å gå lengre turer til fjelltopper innover, men også på toppen av heisen er det snaufjell og fjellfølelse. Fint å sette seg ned for en liten hvil her også.

Annen tur i slalombakke: Oppdal

God tur i Indre Fosen!

Flere turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen