Morgentåke i Bjugn – som blir til Nye Ørland

Men kommunen heter fortsatt Ørland

Det er fortsatt Bjugn da jeg går tur i Ørland og arbeidsnavnet for nykommunen er Nye Ørland. Gamle Ørland og Bjugn slås sammen eller rettere sagt går Bjugn inn i Ørland. Etterhvert faller sikkert navn på plass og folk venner seg til det. Og været gjenspeiler navnet – litt uklart og tåkete noen steder, nydelig morgen andre steder.

Jeg stopper rett innenfor kommunegrensen mot Indre Fosen. Der tar jeg en tur på en tilfeldig grusvei som viser seg å hete Ramsbakkveien. Av og til gjør tilfeldighetene at det blir lite planlagte turer på «random» steder. Noen ganger slår det ut i fine turer og opplevelser, mens det andre ganger blir mer gjennomsnittlig. På den annen side en tur trenger ikke å ha spesiell natur for å gi grei mosjon. Det er mulig å følge veien inn til Ramsbakktjønna der den går over i en sti og ned mot fjorden.

Små, vakre tjern

Jeg følger veien et stykke, men ser et lite vann mellom trærne og forsøker i stedet å finne veien ned der.  Jeg går gjennom terrenget for å komme ned til vannkanten. Ser ingen sti og dette er sikkert ikke det mest brukte området av kommunen, men det er grei framkommelighet også uten stier.

Og nede ved vannet er det idyllisk.  Det er er en rolig og vakker morgenstemning ved vannet. Vannliljer og strå som speiler seg, og litt morgentåke lenger borte.

God tur i Ørland!

Tåke over vann i Ørland kommune

Flere turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen