Orklaparken i Orkanger i Orkdal

Også en fin park langs elva!

Park ved elva i Orkland

Ikke den første – og sikkert ikke den siste. Mange steder har sine stier langs elva. I Orkdal heter den naturlig nok Orklaparken og den går på begge sider av elva Orkla i Orkanger!

Kommune ser på dette som et meget vellykket folkehelseprosjekt som du kan lese mer om her. 

Stavkirke?

Først tror jeg det er en stavkirke i sentrum, men ved nærmere ettersyn er det nok ikke egentlig en historisk bygning. Uansett – kirkelignende hus var ikke målet for turen og jeg fortsetter ut langs elva Orkla. Gangveiene og stiene på begge sider av elva er brede og fine. Gjennom industrihistorie ut tilslutt ut på moloen nede ved sjøen.

flere steder er det satt opp informasjonsskilt og plakater som forteller om historien, om broene og området. Her er det mulighet for aktiviteter av ulike slag og i Gammelosen ser det ut som en hvit fristende badestrand. Bare ikke så fristende på en kald kveld i slutten av mai.

Orkdal blir i 2020 slått sammen med Meldal til Orkland kommune. Ork… gir man derfor ikke slipp på, selv om kommunenavnet kommer i en ny variant. Orkland kirke ligger i dag lenger oppover langs Orkla, mens Orkanger kirke ligger rett opp for kulturstien.

God tur i Orkdal!

Flere turer i nærheten:

Båt på havna i Orkdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen